Volume Hair PLUS en Afrikaans haar

Veelgehoorde vraag: is Volume Hair PLUS eigenlijk wel geschikt voor mijn haartype?
In principe is het antwoord altijd: ja. Toch is het goed om hier eens wat dieper op in te gaan.
Deze week:

Afrikaans haarAfrikaans haar, volume hair plus, haartypen, gebruik, toepassing, ervaringen, afro

Bij Afrikaans haar, ook wel Afro-Amerikaans haar denk je meteen aan een grote bos zwart kroeshaar.
In principe bestaat al het haar uit hetzelfde basiscomponent: keratine. Dit is een eiwit dat als structuurelement voorkomt bij dieren (en zoogdieren, zoals wij: de mens). Keratine is taai en onoplosbaar. Het komt onder andere voor in de buitenlaag van de huid. Keratinemoleculen zijn vezelig en om elkaar gedraaid, waardoor ze fijne tussenliggende vezels vormen. Ze bevatten een hoog percentage zwavelhoudende aminozuren, vooral cysteïne. Dit zorgt voor de stevige structuur. Een menselijke haar bevat ongeveer 14% cysteïne. Leuk, nu terug naar haartypen.

Ondanks dat al het haar uit keratine bestaat, kan het verschillende vormen aannemen. Dit heeft alles te maken met de structuur. De natuurlijke vorm wordt bepaald door de dwarssnede van het haar en de manier waarop het haar uit het haarzakje groeit. Deze eigenschappen verschillen per haarklasse. Ook zijn er verschillen in dikte en de groeisnelheid van het haar.
Afrikaans haar, ook vaak black hair genoemd, groeit het langzaamst van alle haartypen, met zo’n 0,9 cm per maand. Het haar is iets dikker dan Aziatisch haar. Afrikaans haar groeit parallel aan de hoofdhuid en heeft een platte dwarssnede. Hierdoor draait het tijdens het groeien om zichzelf heen. Zo ontstaat het pluizige kroeshaar.

Volume Hair PLUS en Afrikaans haar

Volume Hair PLUS bevat miljoenen minuscule kunststof vezeltjes. Deze hechten zich aan het aanwezige haar en verdikken het ter plekke. Door de kleurstof in de spray valt het niet op dat je meer draagt dan je eigen haar alleen (tenzij je natuurlijk de verkeerde kleur gebruikt). Volume Hair PLUS maakt geen onderscheid tussen de soort haar, de structuur, de groeirichting of wat dan ook. De spray verdikt wat er is en zorgt voor een volle bos haar. Ben je echt niet tevreden over hoe het zit? Dan kun je het gelukkig heel eenvoudig weer uitwassen.

Probeer Volume Hair PLUS risicovrij! Bestel jouw bus via de webshop. Ben je niet tevreden? Dan ontvang je het volledige aankoopbedrag retour.

Met dank aan beautifulblackhair.nl