Haaruitval bij mannen

Haaruitval komt voor bij zowel mannen als vrouwen. Toch zie je het bij mannen vaker dan bij vrouwen, omdat de dames het eerder proberen te verdoezelen. Bij mannen lijkt het meer geaccepteerd. Schijn bedriegt echter, want ook mannen kunnen flink balen van haaruitval. Sterker nog: ze kunnen zich enorm onzeker gaan voelen. Wat weten we eigenlijk over haaruitval bij mannen?

Oorzaken van haaruitval bij mannen

Veel gevallen van kaalheid bij mannen worden veroorzaakt Haaruitval mannen, kaalheid mannen, alopecia androgeneticadoor Alopecia Androgenetica, ook wel mannelijke kaalheid genoemd. Dit komt zeer veel voor, is vaak erfelijk en kan al op jonge leeftijd beginnen. Er is zelfs een kans van 4 op 7 dat je ermee te maken krijgt. Naarmate je ouder wordt, wordt de kans op Alopecia Androgenetica steeds groter. Het proces is onomkeerbaar.

Een andere oorzaak van mannelijke kaalheid is Tractie Alopecia. Dit komt vaak voor bij mannen met lang haar die dit in een staart dragen. Ze hebben een neiging om dit te strak te doen, waardoor de haarlijn steeds verder terugtrekt. Bij mannen met lang haar zie je dan ook vaker een groot voorhoofd.

Dan is er nog haaruitval die wordt veroorzaakt door een auto-immuunziekte of medicijngebruik. Bij Alopecia Areata Universalis, bijvoorbeeld, kan het haar over het hele lichaam uitvallen. Ook schimmelinfecties, zoals ringworm, kunnen dit effect hebben. Bepaalde medicijnen hebben de bijwerking haaruitval te veroorzaken. Meestal is dit minimaal en slechts tijdelijk.

Nog meer tijdelijke haaruitval kan komen door chemotherapie, loodvergiftiging, radiotherapie of zelfs ernstige stress en door een ernstig ijzertekort.

Oplossingen van haaruitval bij mannen

Als haaruitval door Alopecia Androgenetica eenmaal intreedt, haaruitval mannen, kaalheid mannen, kale manis er weinig redden aan. Bij Alopecia Areata of Ringworm is het mogelijk een en ander te verhelpen met medicatie. Dat geldt ook voor veel andere oorzaken van haaruitval bij mannen. Haaruitval en kale plekken kun je goed camoufleren met Volume Hair PLUS. De kunststof vezels in de spray hechten zich aan het aanwezige haar en verdikken het, zodat meteen meer volume ontstaat. De kleurstof in de spray verdoezelt lichte plekken en eventuele grijze haren. Volume Hair PLUS kun je lange tijd gebruiken zonder dat iemand het zal weten. De andere oplossing? Kort! Maar daar moet je wel klaar voor zijn!

Al zijn er natuurlijk genoeg mannen bij wie dat prima staat!