Tien feiten over haaruitval

Over haaruitval, kaalheid en haargroei doen vele verhalen de ronde. Feiten, fabels en geruchten. Wij geven je tien feiten over haaruitval.

Zowel mannen als vrouwen hebben te maken met kaalheid

Er zijn verschillende oorzaken voor haaruitval of dunner haar krijgen en ook de wijze waarop mensen kaal worden verschilt bij mannen en vrouwen. Bij mannen zien we het vaker bovenop het hoofd. Dan zie je vaak een kale kruin met een rand haar eromheen. Bij vrouwen valt haar meer uit over het gehele hoofd. Ze krijgen dan over het algeheel dunner haar.

Bruin haar is dikker dan blond haar

Mensen met blond haar hebben gemiddeld zo’n 150.000 haren op hun hoofd. Mensen met bruin haar ‘slechts’ 100.000. De bruine haren zijn echter wel dikker dan de blonde haren. Dit heft het verschil weer een beetje op.

Vaker naar de kapper gaan heeft geen invloed op haardikte

Mensen zeggen weleens dat ze naar de kapper gaan om zo dikker haar te krijgen. De haarzakjes waaruit de haren groeien weten echter niet of het haar wel of niet geknipt wordt. Haar dat pas geknipt is lijkt wel dikker en voller. Dat komt doordat het haar dan netter zit en vaak geföhnd is.

Kale mannen zijn niet beter in bed

Haaruitval en kaalheid bij mannen hebben vaak te maken met hormonen. Dit zijn echter niet dezelfde hormonen die invloed hebben op het libido. Dat geldt natuurlijk ook voor de dames.

Krullend haar valt niet sneller uit dan steil haar

Elke soort haar doorloopt dezelfde levenscyclus. Het maakt dus niet uit of je krullen hebt of steil haar en of je dikke of dunne haren hebt.

Ook mensen hebben haaruitval in de herfst en de lente

Niet alleen honden en katten maken ruiperiodes door. Ook wij mensen hebben in het voor- en najaar meer last van haarverlies. Wetenschappers denken dat het te maken heeft met de invloed van de zon op lichaamshormonen, die weer invloed hebben op de toestand van de haarfollikels.

Haarverlies kan verschillende oorzaken hebben

Haarverlies bij mannen heeft vaak te maken met hormonen. Dit is in veel gevallen wel erfelijk, waardoor je het bij eerdere generaties mannen in dezelfde familie tegenkomt. Bij vrouwen zijn behalve hormonen (zoals tijdens zwangerschap en menopauze), ook stress en seizoensveranderingen van invloed. Natuurlijk is het ook nog zo dat haarverlies bij vrouwen vaak eerder opvalt, omdat ze vaak langer haar hebben.

Het dragen van een helm of pet heeft geen invloed op haaruitval

Haaruitval wordt veroorzaakt door processen in het lichaam. Invloeden van buitenaf hebben hier geen invloed op. Het is natuurlijk niet zo goed voor je kapsel, maar in het geval van een helm: veiligheid voor alles!

Iedereen verliest dagelijks 50 tot 100 harenTijdelijke haaruitval

Haaruitval is eigenlijk heel normaal. Iedere dag verlies je zo’n 50 tot 100 haren. Daar hoef je je geen zorgen om te maken. Als je meer dan 100 haren per dag verliest, wordt gesproken over haarverlies. Dan is de balans verstoord.

Producten tegen haarverlies geven niet meteen resultaat.

Iedere haar doorloopt een cyclus van groeien (de anagene fase), rust (de catagene fase) en het uitvallen (de tenogene fase). Zo’n cyclus duurt meestal enkele jaren. Wanneer je begint met een middel tegen haarverlies, moet je dus zeker rekening houden met een aantal maanden ‘inwerktijd’ voor je resultaat ziet. Volume Hair PLUS geeft wél meteen resultaat. Dit maakt de spray een ideale aanvulling op behandelingen tegen haarverlies. Het camoufleert de kalende plekken en dun haar en werkt binnen enkele seconden.

Probeer het zelf! Bestel nu.