Tijdelijke haaruitval na de zwangerschap

Tijdelijke haaruitval na de zwangerschap

Tijdens de zwangerschap gieren de hormonen door het vrouwenlichaam. Dit heeft van alles tot gevolg: misselijkheid, een gezonde zwangerschap en na verloop van tijd zelfs een vollere bos haar. Dit gaat perfect samen met het stralende gelaat van de moeder in spé. Het is alleen heel jammer dat dit haar na de bevalling allemaal weer verdwijnt. Tijdelijke haaruitval na de zwangerschap is een veelvoorkomende klacht bij vrouwen in de maanden na de bevalling. Soms lijkt er geen eind aan te komen. Gelukkig is er hoop. De hormoonbalans herstelt zich, de haaruitval stopt en het dunne haar of de kale plekken kun je camoufleren met een haarverdikkingsmiddel. Zoals Volume Hair PLUS.

Onvermijdelijke haaruitval
De exacte reden voor het dikker en sterker worden van het haar is niet bekend. Wat wel duidelijk is, is dat zo’n zes maanden na de bevalling weinig meer over is van die mooie bos. Even het haar borstelen of zelfs wassen verandert in een drama. Tijdelijke haaruitval Het doucheputje is een slagveld. De ontzwangerende vrouw, inclusief gebroken nachten en alles wat daarbij komt kijken, voelt zich vreselijk. Natuurlijk: de ene vrouw maakt zich hier meer druk om dan de andere, maar vervelend is het wel. Toch is er geen mogelijkheid om het te voorkomen. Het gebeurt of het gebeurt niet. Je kunt er alleen maar zo goed mogelijk mee omgaan en hopen dat het haar zo snel mogelijk weer terug groeit en dat de afvoer niet verstopt raakt.

Tijdelijke haaruitval veilig camoufleren
Tot alles weer een beetje in balans is, zijn er mogelijkheden om de haaruitval te camoufleren. Natuurlijk zijn er ook middelen die de haargroei stimuleren, zoals medicijnen. Ook is het mogelijk om een pruik te gaan dragen of een transplantatie te ondergaan. Dit is allemaal vrij radicaal en niet altijd even veilig. Volume Hair PLUS verdikt in enkele seconden het aanwezige haar en kleurt eventuele kale plekken mee. De spray is dermatologisch getest en volledig veilig bevonden, ook wanneer er eventueel contact is met de baby. Ook fijn: bij fout sprayen, wanneer je afgeleid wordt door een huilende baby bijvoorbeeld, was je het spul eenvoudig weer uit. Het is de moeite van het proberen waard toch? En ben je niet tevreden? Dan krijg je je geld terug!